
Minä uskon, että tulevaisuuden parempi rakentaminen luodaan yhdessä. Koska rakentaminen on kompleksista, vaatii se ennen kaikkea tiiviimpää yhteistyötä poikkitieteellisesti.
Työurani sijoittuu erilaisiin rooleihin (työmaainsinööri, kehityskoordinaattori, työpäällikkö, palvelupäällikkö) korjausrakentamisen ympäristössä. Sitä mukaa kun koin miten voimakkaasti ihmiset reagoivat putkiremonttiin, opin ymmärtämään, että syynä on kodin merkitys. Koti on osa identiteettiämme, joten ei ole samantekevää, miten remonttia tullaan koteihimme tekemään. Ja varsinkin, mitä remontoinnilla tavoitellaan.
Minua alkoi yhä enemmän ja enemmän kiehtoa kysymykset:
- miten ympäristöt vaikuttavat meihin?
- miten merkityksellisiä ympäristöt meille todella ovatkaan?
Tätä aihetta lähdin syventämään itsenäisenä yrittäjänä, teemalla insinööristä sisustussuunnittelijaksi. Kouluttauduin Helsinki Design Schoolissa sisustussuunnittelijaksi ja hyppäsin sisustussuunnittelun maailmaan.
Tarkoituksena on auttaa teitä uskaltautumaan. Että yhdessä uskallamme luoda juuri teidän näköisiänne tiloja, joissa teidän on hyvä niin elää, asua kuin oleillakin.
Yhtä lailla, haluan oppia koko ajan enemmän sitä, mikä asiakastarve on. Saada asiakastarve esiin ja kuuluviin, jotta me pystymme muuttamaan rakennusalan tulevaisuutta.
Olen oivaltanut, että puhutaan sitten kouluympäristöistä, kodeista kuin muista julkista/yksityisistä kohtaamispaikoista (ravintolat, hotellit..), tulevaisuuden potentiaali on poikkitieteellisessä yhteistyössä. Se vaatii käyttäjien, rakennusalan ammattilaisten, luovien alojen ihmisten sekä käyttäytymistieteilijöiden yhteisöä. Lisäksi se vaatii virtaustehokkuuden logiikan implementointia koko kulttuuriin. Kaiken on palveltava oikein rakennettua tuotantoa. ”Muureista ympäristöiksi” teemaa ei voidakaan rakentaa erillään rakennusliiketoiminnasta. Se vaatii alustan, jolla on riittävästi vaikuttavuutta markkinaan.
Se on vielä kesken, mutta yhdessä me rakennamme sitä siltaa.